Cricketers Engeland behouden Ashes

Olga Kroeders

De Engelse cricketploeg heeft de Ashes voor het eerst in 24 jaar met succes verdedigd. In Melbourne won Engeland de vierde wedstrijd van de serie met een innings en 157 runs en kan daardoor de Ashes niet meer verliezen. Er volgt nog een vijfde wedstrijd in Sydney. Engeland had de Ashes vorig jaar zomer in eigen huis heroverd op Australië.

De toeristen hadden de eerste wedstrijd ook gewonnen en leken dat ook in het tweede duel te gaan doen, maar door regen kon die wedstrijd niet afgemaakt worden en werd het een gelijkspel. In de derde wedstrijd kende Australië een opleving, maar in de op tweede kerstdag begonnen vierde test was Engeland weer oppermachtig. Als houder van de Ashes heeft Engeland aan een gelijkstand aan het eind van de reeks voldoende.

De Ashes is de belangrijkste rivaliteit in het cricket. Inzet van de tweejaarlijkse strijd tussen Engeland en Australië is een kleine urn met as. Die zou symbool staan voor de as van het Engelse cricket nadat Australië in 1882 voor het eerst van de Engelsen won.