Taylor blijft tot 2016 bij Newcastle United

Olga Kroeders

Steven Taylor speelt ook de komende jaren voor Newcastle United. De 24-jarige verdediger heeft zijn contract bij de club uit Premier League verlengd tot de zomer van 2016. Taylor en de Magpies waren al maandenlang in gesprek over een nieuwe verbintenis en op de achtergrond toonde Arsenal al interesse.

"Ik wil de fans bedanken dat ze me altijd zijn blijven steunen toen de onderhandelingen moeizaam verliepen", zegt Taylor op de clubsite. "Ik wil ze daarvoor terugbetalen met goede prestaties." De Engelsman is in zijn nopjes met de contractverlenging. "Ik kwam als klein jongetje binnen bij de club en ben ervan overtuigd dat ik hier mijn ambities kan verwezenlijken."

Manager Alan Pardew speelde een belangrijke rol in de onderhandelingen. De trainer, die Chris Hughton begin december opvolgde, wilde Taylor maar wat graag behouden. "Ik heb Steven altijd bewonderd. Hij heeft voor zijn leeftijd al veel wedstrijden gespeeld, kwam al Europees uit en was aanvoerder van Engeland onder de 21 jaar. Dat zegt genoeg." Taylor begon de laatste vier wedstrijden in de basis. Daarvoor speelde hij geen minuut.

De verdediger maakte in het seizoen 2003/2004 zijn debuut voor Newcastle, maar kwam pas een jaar later echt met regelmaat in actie. Tot dusver speelde hij 136 wedstrijden voor de promovendus, waarin hij achtmaal doeltreffend was.