Robben: "Verloren WK-finale moeilijk te accepteren"

Niels (DerMeister)

Arjen Robben stond in 2010 in de finale van de Champions League en het WK. Beide gingen verloren en daar heeft de aanvaller nog altijd moeite mee.

"Het jaar valt voor mij in twee delen", zegt Robben op de clubwebsite van Bayern München. "Het eerste deel tot de WK-finale kon bijna niet beter. Daarna volgde deel twee, waarin ik ook veel werk heb verzet maar helaas niet op het veld."

Sinds de verloren WK-finale speelde Robben geen wedstrijd meer. "Het was zeer moeilijk, misschien wel de moeilijkste fase in mijn carrière. Je lichaam wil trainen en spelen, maar je mag niet. En je weet dat er nog een lange tijd voor je hebt voor je weer kan spelen. Ik hou van voetbal, wil spelen. En als je dat dan niet kan, dan is dat zeer moeilijk."

Vorig seizoen lukte bijna alles bij Robben. "Het zou best wel eens mijn beste fase van mijn carrière kunnen zijn. Maar dat is ook logisch als je bijna alles bereikt wat je kan wensen. Met Bayern de titel en de beker, en de finale van de Champions League. Met de nationale ploeg heb ik de WK-finale gehaald. Dat spreekt dat het mijn beste seizoen was."

Maar ondanks de prestaties van Robben, is hij niet tevreden. "Het valt me moeilijk de verloren finales te accepteren. Misschien krijg ik nooit meer zulke kansen.Ik moet zeggen dat de nederlaag op het WK toch wat meer pijn doet dan die in de Champions League. Want met Bayern hebben we een prima seizoen gespeeld en titels gewonnen. Als ik terugkijk op het WK, dan denk ik alleen aan die finale. Alle andere wedstrijden – het was toch een super prestatie met Nederland de finale te halen – schuif je opzij."