Brawn: "F1 in 2011 trager dan dit jaar"

Peterselieman

Mercedes Grand Prix-teambaas Ross Brawn denkt dat de Formule 1-bolides volgend seizoen langzamer zullen zijn dan de auto's die dit jaar gebruikt werden. De F-duct en de dubbele diffuser verdwijnen, terwijl het Kinetic Energy Recovery System terugkeert en de verstelbare achtervleugel nieuw is.

"Ik geloof niet dat we volgend jaar net zo snel zullen zijn als de topteams dit jaar waren," zei Brawn tegen Motorsport-Total. Toch denkt hij dat de auto's gedurende het jaar weer een stuk sneller zullen worden. "Zo gaat het nu eenmaal in de Formule 1. Wij hebben afgelopen jaar ook ongeveer een seconde gewonnen, terwijl de teams voor ons zelfs één tot anderhalve tel vooruitgang boekten."

Ook de banden die nu door Pirelli geleverd worden vormen een onzekere factor. "Wat de rondetijden betreft weten we niet wat de banden ons gaan brengen. De banden moeten voor iedereen hetzelfde zijn, maar we willen wel dat de verhouding tussen de prestaties en slijtage van de banden zo is dat dit het racen interessant kan maken."

"We hebben afgelopen jaar namelijk races gezien - zoals in Canada - die zeer spannend werden door het verschil tussen de diverse bandencompounds. We mogen de banden dan ook niet enkel op de rondetijden afrekenen, maar moeten ook kijken naar de show die ze kunnen bieden."