Soul Calibur komt terug met vijfde deel

Redactie

De vechtgameserie Soul Calibur wordt uitgebreid met een vijfde deel. Dat hebben producer Katsuhiro Harada van game-uitgever Namco Bandai en game-ontwikkelaar Daishi Odashima onthuld via Twitter. De Japanners lieten een bericht achter op hun Twitterpagina waarin de tekst 'Soul Calibur is terug!' stond.

De Soul Calibur-serie is een vechtspel waarbij twee personages het tegen elkaar opnemen. Soul Calibur wist zich in het begin op twee punten te onderscheiden van de concurrentie. Zo bestond een vechtarena uit meerdere verdiepingen, waardoor tegenstanders bijvoorbeeld door muren en van bruggen gegooid konden worden. Daarnaast beschikken de vechters over wapens.

De Soul Calibur-serie was in 2003 erg populair op de Playstation 2 en Nintendo Gamecube. Van dit tweede deel uit de serie zijn 4,5 miljoen spellen verkocht. Het laatste spel dat indruk wist te maken, was Soul Calibur IV uit 2008. Van deze game voor de Playstation 3 en Xbox 360 zijn zo'n 2,5 miljoen exemplaren verkocht. Vorig jaar verscheen Soul Calibur: Broken Destiny nog voor de PSP maar met maximaal vierhonderdduizend verkochte exemplaren heeft dat spel geen potten kunnen breken.

Het is niet bekend voor welke spelcomputers de nieuwe Soul Calibur gemaakt wordt. Ook hebben de ontwikkelaars nog niets laten weten over de releasedatum van het vechtspel.