[Upd] Deel Krasnapolsky ontruimd wegens gaslek

Redactie

Een deel van hotel Krasnapolsky in Amsterdam is vrijdagochtend ontruimd wegens een gaslek. Ongeveer honderd kamers zijn ontruimd. Ook is een deel van de Dam afgezet, meldt een woordvoerder van de brandweer.

Het gaslek ontstond rond 09.30 uur door nog onbekende oorzaak in de Pijlsteeg naast het bekende hotel aan de Dam. Volgens de woordvoerder doet het gasbedrijf er momenteel alles aan om het lek te dichten. Daarvoor moet mogelijk een deel van de gasleiding worden afgesloten. Het gasbedrijf bekijkt hoe groot het gebied is dat hierdoor zonder gas komt te zitten en wat de afsluiting betekent voor de afgesloten mensen.

Het verhelpen van het gaslek gaat vermoedelijk nog enige tijd duren, zegt de woordvoerder. "Dit is niet met een halfuur opgelost."

De gasten van het Krasnapolsky die vanwege het gaslek hun kamer hebben moeten verlaten, zijn elders in het hotel ondergebracht. Hoeveel gasten exact zijn geëvacueerd, weet de woordvoerder niet. Het hotel telt 468 kamers.

Update 15.46 uur

De brandweer heeft in het begin van de middag het hotel weer vrijgegeven. Het gaslek is gedicht en dus is de situatie weer veilig.