Familie Chapman steunt Groep Lotus

Peterselieman

In de soap van Team Lotus versus Groep Lotus heeft de familie Chapman zich voor het eerst uitgelaten. De familie van Lotus-oprichter Colin Chapman wil niet dat de naam Team Lotus herleeft en kiest daarom partij voor Groep Lotus die met Renault F1 in zee is gegaan.

Tony Fernandes debuteerde dit jaar met Lotus Racing in de Formule 1 en wil voor volgend jaar de naam Team Lotus reanimeren. Hiervoor heeft hij de rechten op de legendarische naam gekocht van David Hunt. Onder de naam Team Lotus boekte Chapman in de jaren zestig, zeventig en tachtig grote successen.

Groep Lotus verbood het gebruik van de naam Lotus voor het team van Fernandes, iets wat al heeft geleid tot juridische procedures. Vooralsnog wil Fernandes gewoon racen onder de naam Team Lotus.

Volgens de familie Chapman is Groep Lotus de enige rechthebbende op de naam Lotus, omdat het bedrijf sportwagens onder de merknaam verkoopt. "Gedurende het jaar 2010 hebben wij vaak genoeg duidelijk gemaakt dat we eraan hechten dat de naam Team Lotus niet in de Formule 1 mag worden gebruikt," zei zoon Clive Chapman namens de familie.