Gelderland verwerpt claim van Vitesse

Peterselieman

Gelderland wil niet ingaan op de miljoenenclaim die Vitesse bij de provincie neergelegd heeft. Het provinciebestuur weigert een bedrag van 45 miljoen euro over te maken aan investeerders die de club in 2001 van de ondergang redden.

Gedeputeerde Staten deden destijds de toezegging dat de huur van het stadion Gelredome verlaagd zou worden, maar vergaten hierbij te vermelden dat het voorstel eerst nog door de politici mee ingestemd moest worden. Omdat de goedkeuring van Provinciale Staten uitbleef draaide de stichting Vrienden van Vitesse op voor de extra miljoenen.

De Hoge Raad gaf Vitesse eerder dit jaar in deze zaak gelijk, maar de provincie geeft niet thuis. "Wij verwerpen die claim omdat we geen causaal verband zien tussen het geclaimde verlies en wat de gedeputeerden in 2001 hebben verzuimd te zeggen," zo luidde een verklaring van Gelderland.

Dat het bedrag zo hoog is komt omdat Vitesse ook de sportieve verliezen in de claim meegenomen heeft. Over deze kwestie loopt nu een gerechtelijke procedure.