Microsoft wil Windows 8 gebruiken om PC-gaming te verbeteren

Inge (tombolafan)

Microsoft wil de gamers weer achter de PC krijgen, met behulp van Windows 8. De eigenaar van Xbox zal de release van het nieuwe operating system aangrijpen om zijn positie op de PC-gaming markt weer te verstevigen. De laatste jaren heeft Microsoft volgens velen deze kant van de game-industrie verwaarloosd.

In oktober rebootte Microsoft al games voor Windows Marketplace, en onlangs werden ‘Age of Empires Online' en ‘Fable III' voor de PC aangekondigd. Dit lijken al stappen om de gamers weer achter de PC te laten kruipen, maar kennelijk stoppen ze nog niet. "Windows 8 zal PC-gaming een hele nieuwe boost geven," zoals een anonieme bron aan TechRadar vertelde. "Gaming zal een belangrijk component zijn van het OS."

Hoewel sommigen beweren dat het gamen op de PC aan het uitsterven is, blijkt dat de PC, in vergelijking met consoles, een monopoliepositie bekleedt als het gaat om de MMO-markt. ‘World of Warcraft: Cataclysm' werd het snelst verkopende spel voor de PC aller tijden, aldus uitgever Activision Blizzard. In de eerste 24 uur nadat het beschikbaar werd is het spel 3,3 miljoen keer verkocht.

De grootste concurrent van Microsoft is Steam, de gaming-, distributie- en community-hub van Valve, die games levert voor thuiscomputers. Als Microsoft zijn positie in de gaming-markt wil behouden zullen ze dus vooral met Steam moeten concurreren.