[PDC] Barney naar tweede ronde

JJdJ1984

Op de zevende dag alweer de laatste Nederlander in actie. Steve Hine was de tegenstander van Neerlands hoop in bange dagen, Raymond van Barneveld. Aan de als derde geplaatste Hagenaar de opdracht zich als tweede Nederlander te plaatsen voor de tweede ronde.

Waar eerder deze week de Nederlanders alle moeite hadden met het gooien van dubbels deed Barney gewoon vrolijk mee. De Hagenaar miste in de eerste set ontzettend veel dubbels. Ondanks een break van zijn tegenstander wist de Nederlander er een beslissende vijfde leg uit te slepen. In de vijfde leg was het Barney die de eerste pijl op een dubbel kreeg maar helaas miste hij. Zijn tegenstander wist wel een dubbel te raken en haalde daarmee de eerste set binnen.

De tweede set werd goed begonnen door Van Barneveld. Met driemaal een 140-score en daarna een 81-finish wist hij de leg in 11-darts te gooien. Ook de tweede leg ging naar de Nederlander die dankzij een moment van concentratieverlies van zijn tegenstander kon toeslaan. Hij liet in de derde set zijn tegenstander weer dichterbij komen door een break op eigen leg toe te staan maar toch was het Barney die naar vier legs de set naar zich toe wist te trekken. De Nederlander liet iets meer van zijn kracht zien maar was nog altijd niet in goede doen.

In de derde set pakte Hine de eerste leg en Van Barneveld de tweede. Op dat moment begon Barney een beetje beter te gooien en dat resulteerde in een break. Toen de Nederlander een leg later ook zijn eerste 180-score wist te gooien leek de Nederlander het goede ritme gevonden te hebben. Dat verschil leverde de Hagenaar dan ook de derde set op en bracht hem op een 2-1 voorsprong in sets. In de vierde set leek het gebeurt voor Hine maar hij kwam sterk terug. Van Barneveld leek op een 3-0 overwinning af te stevenen maar zag zijn tegenstander met twee gewonnen legs langszij komen. In de beslissende vijfde leg was het Van Barneveld die behoorlijke afstand nam van zijn tegenstander en daarmee de wedstrijd in zijn voordeel besliste.

Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort zullen na de kerstdagen terug in actie komen in Londen tijdens het Ladbrokes World Darts Championship.