Ruiz: "Ik kon veel geld verdienen bij Shakhtar"

Niels (DerMeister)

Bryan Ruiz had voor het grote geld kunnen kiezen, maar de aanvaller van FC Twente wacht op de juiste club. Ruiz, die herstelt van een knieblessure, is één van de smaakmakers van Twente.

Afgelopen zomer stond de Costaricaan nadrukkelijk in de schijnwerpers van Shakhtar Donetsk en Sevilla. De aanvaller ziet een hoog salaris niet als drijfveer. Na de Champions League-campagne gokt hij op de absolute top.

"Door mijn blessure verwacht ik overigens niet dat het deze winter tot een transfer komt", zei Ruiz tegen Voetbal International. "Maar in voetbal is er altijd een maar. Als een club zich meldt die zowel Twente als mij een goede deal voorstelt, kan er altijd gepraat worden. Voor mij is het helder."

"Afgelopen zomer kon ik veel geld verdienen bij Shakhtar Donetsk, maar dat is niet waar ik naar op zoek ben. Ik wil iets goeds in het voetbal doen en als speler iets nalaten. Om dat te realiseren moet je in een grote competitie spelen. De duels in de Champions League tegen de topclubs Internazionale, Tottenham Hotspur en Werder Bremen hebben me andermaal overtuigd dat ik het niveau aankan."