City verliest in eigen huis van Everton

Olga Kroeders

Manchester City heeft gisteravond een unieke kans onbenut gelaten om tot minimaal zaterdagmiddag aan kop van de Premier League te komen. Het elftal van Roberto Mancini verloor in het eigen City of Manchester Stadium met 1-2 van Everton, dat de eerste zege sinds 30 oktober boekte.

City blijft door het verlies derde. De achterstand op Manchester United blijft twee punten, maar de stadsgenoot heeft nog wel twee wedstrijden tegoed. Everton deed goede zaken in de strijd om degradatie en steeg naar de veertiende plaats.

Voordat City er erg in had stond het al met 2-0 achter. Al na vier minuten kopte Tim Cahill de openingstreffer binnen. Een kwartier later verdubbelde Leighton Baines met een prachtig afstandsschot de marge.

In het tweede deel van de eerste helft had City een groot overwicht, maar de Citizens konden geen verandering in de score brengen. Na rust voltrok zich hetzelfde scenario. City viel met man en macht aan en Everton beperkte zich louter tot verdedigen, zeker nadat Victor Anichebe met tweemaal geel van het veld werd gestuurd.

Werkelijk uit het niets kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Een schot van Yaya Touré werd door Everton-verdediger Phil Jagielka in eigen doel gewerkt. Dat de bezoekers in de slotfase stand hielden tegen een ontketend City was een klein wondertje. Mario Balotelli schoot op de paal en keeper Tim Howard redde nog tweemaal prachtig op inzetten van de teruggekeerde Carlos Tevez. In de extra tijd kreeg Kolo Touré van City ook nog rood.


City verliest in eigen huis van Everton (Foto: Novum)