Dani Alves: "Cristiano Ronaldo arrogant"

Peterselieman

Dani Alves vindt dat Cristiano Ronaldo tot de beste voetballers ter wereld behoort. De Portugees heeft echter ook negatieve kanten. Hierdoor roept hij volgens de Braziliaan ook een soort van arrogantie over zich af.

"Om de beste speler van de wereld te zijn, moet je aardig gevonden worden", zegt de Braziliaan van FC Barcelona volgens Voetbal International. "De arrogante houding van Ronaldo doet afbreuk aan zijn goede spel. Ik twijfel er niet aan dat Cristiano tot de beste spelers van de wereld behoort, maar hij heeft ook zijn slechte eigenschappen."

In 2008 won Cristiano Ronaldo de Gouden Bal, de prijs voor beste voetballer ter wereld. Dit jaar is hij echter niet genomineerd. Een ploeggenoot van Dani Alves gaat de prijs winnen, want Lionel Messi, Xavi en Andrés Iniesta zijn nog de enige drie kanshebbers. Wesley Sneijder, die met Inter de treble won, behoorde alleen tot de laatste tien.

Als Dani Alves zou mogen stemmen, dan zou hij voor Messi kiezen. "In mijn ogen moet de beste speler van de wereld stil, nederig en vriendelijk zijn. Lionel voldoet wel aan al die criteria." Op 10 januari 2011 wordt de winnaar bekend.