Vechtsportorganisatie klaagt game-uitgever aan

Redactie

De organisatie achter de vechtsportcompetitie Ultimate Fighting Championship (UFC) heeft Ubisoft aangeklaagd vanwege plagiaat. De game-uitgever zou de woorden 'ultimate fighting' gebruiken om het spel Fighters Uncaged voor de Xbox 360 te promoten. Zuffa, het bedrijf achter de vechtcompetitie, pikt dit niet en stapt naar de rechter. Dat schrijft het Britse vakblad MCV.

UFC is een vechtsport waarbij de deelnemers een mix van vechtstijlen kunnen combineren. Hierbij wordt staand en op de grond gevochten. Zuffa is groot geworden doordat het het imago van de vechtsport heeft opgepoetst. "Men ziet het niet meer als illegaal straatvechten", stelt Zuffa. "Dat was geen gemakkelijke taak en kostte vele jaren werk."

De game van Ubisoft draait om illegale straatgevechten. Op de hoes valt te lezen dat de speler 'het ultieme vechtwapen moet worden'. Zuffa eist een schadevergoeding van een onbekende hoogte en wil dat de distributie van het vechtspel wordt stopgezet totdat de verwijzing naar de Ultimate Fighting Championship is verwijderd.