Killzone 3 krijgt split-screen co-op

wc-eend

Website 1UP heeft een preview van Killzone 3 online staan na een interview met Herman Hulst van Guerrilla Games. In dit interview bevestigt Hulst dat het spel split-screen co-op zal krijgen na een vraag over 3D en de kracht van de PS3. Verder komen we door het interview nog een paar extra leuke dingen te weten.

Guerrilla Games, de ontwikkelaar, geeft aan dat we naast de vuurgevechten ook wat meer melee-momenten kunnen verwachten met de Helghast. Daarnaast zullen we als speler ook meer leren over de Helghast, waar komen ze vandaan en waarom doen ze wat ze doen?

De 3D-/Move-ondersteuning voor Killzone 3 is optioneel en Guerrilla vond dat dit op geen manier verplicht moest worden. Hulst geeft aan dat door de 3D je wel dieper in de tussenfilmpjes gezogen wordt maar zelfs zonder 3D blijven de filmpjes spectaculair. Daarnaast zal het spel met of zonder 3D op een vaste dertig FPS blijven draaien.

Op de vraag waar die kracht vandaan komt antwoordt Hulst dat dit komt door de verbeteringen in de engine van het spel. Killzone 2 met een Killzone 3-engine draait bijvoorbeeld maar op halve kracht. Daarom is split-screen co-op ook goed mogelijk nu.

Ben je benieuwd naar de gehele interview? Klik dan hier. Killzone 3 komt 28 februari uit voor de PS3.