Utrecht haalt Spartaan Strootman binnen

Peterselieman

Sparta en FC Utrecht hebben een akkoord bereikt over de transfer in de winterstop van Spartaan Kevin Strootman. De Domstedelingen moeten zelf nog wel overeenstemming bereiken met de middenvelder. Die onderhandelingen worden over het Europa League-duel met Liverpool van woensdag getild. In de zomer ketste een overgang nog af, omdat de clubs er toen niet uitkwamen.

Strootman liet al diverse keren doorschemeren te willen vertrekken bij Sparta omdat hij naar eigen zeggen stilstaat in zijn ontwikkeling. Hij speelt momenteel met de Rotterdammers in de Jupiler League, nadat Sparta vorig seizoen degradeerde uit de Eredivisie.

De 20-jarige Strootman brak in het seizoen 2008/2009 door bij Sparta en werkte zich op tot aanvoerder. Hij speelde 72 duels, waarin hij acht keer trefzeker was.

Sparta heeft gelijk ingespeeld op het aanstaande vertrek van Strootman door de transfervrije Ricky van den Bergh binnen te halen. De 30-jarige middenvelder liet vorige week zijn contract bij ADO Den Haag ontbinden. Hij tekent tot het einde van het seizoen en is na de winterstop speelgerechtigd. Eerder speelde Van den Bergh tussen 2002 en 2006 al op Het Kasteel.