Sauerbreij niet naar Sportgala

Peterselieman

Nicolien Sauerbreij zal vandaag niet aanwezig zijn bij het Sportgala van het NOC*NSF. De olympisch kampioene op de parallelreuzenslalom bij het snowboarden zit momenteel in de Verenigde Staten voor wedstrijden. Ze is samen met Ireen Wüst en Linsy Heister genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar.

"Ik vind het heel jammer dat ik er niet bij ben. Zo'n nominatie is al uniek," zei Sauerbreij die er vanuit ging dat het Gala op 20 december zou zijn. "Dan was ik al weer thuis geweest. Toen het de veertiende werd, heb ik er lang over nagedacht. Een sporter oefent het liefst zijn of haar sport uit. En de kans zit erin dat je de verkiezing niet wint. Je hebt geen zekerheid. Uiteindelijk heb ik toch maar een vliegticket naar Amerika geboekt."

Vrijdag en zaterdag had de Nederlandse wedstrijden in het Italiaanse Limone Piemonte, maar in de buurt van de prijzen kwam ze niet. In het Amerikaanse Telluride hoopt ze morgen op meer geluk. "Als ik er had gewonnen, was ik thuis gebleven. Ik wil gewoon goed presteren in de wereldbekercyclus," zei Sauerbreij die ook haar genomineerde vader in de Verenigde Staten bij zich heeft. Via hem staat ze met familieleden in contact die wel in de Amsterdam RAI bij het Gala aanwezig zullen zijn.