Van der Sar: "Stop misschien niet"

Peterselieman

Edwin van der Sar is er nog niet uit of hij na dit seizoen een punt achter zijn carrière zet. "Ik heb nog geen beslissing genomen", zegt de 40-jarige doelman tegen Sport 1. Een aantal weken terug beweerde Manchester United-manager Sir Alex Ferguson dat de keeper aan zijn laatste seizoen als profvoetballer bezig is. "Dat was zijn gedachte, maar het is geen vaststaand feit", zegt Van der Sar.

"Dit is niet het juiste moment om de knoop door te hakken", vervolgt Van der Sar. "Ik heb het nog prima naar mijn zin. We doen het rustig aan." De koploper van de Premier League dekte zich al in voor een mogelijk afscheid van Van der Sar door Deens international Anders Lindegaard aan te trekken.

De Voorhouter is in Manchester bezig aan zijn zesde seizoen. Hoewel Ferguson hem regelmatig rust geeft, is Van der Sar nog altijd eerste doelman. Hij kwam dit seizoen in zestien van de zeventien competitiewedstrijden binnen de lijnen. Voor zijn komst naar United speelde de 130-voudig oud-international voor Fulham, Juventus en Ajax.

Ferguson zei enkele weken geleden het geaccepteerd te hebben dat dit Van der Sar zijn laatste seizoen is. "Ik denk niet dat Edwin Peter Shilton achterna wil, wiens topvorm plotseling weg was. Zijn vertrek zal een groot verlies zijn voor Manchester United."