'Di Resta en Force India om de tafel'

Sjors (Sj0rSz)

Paul di Resta en Force India gaan deze week met elkaar in gesprek. Het doel van dit onderhoud is het bekijken of beide partijen in het nieuwe Formule 1-seizoen met elkaar aan het werk gaan.

Di Resta eiste onlangs de wereldtitel in de DTM voor zich op en reed in het afgelopen seizoen ook al rondjes als testcoureur voor Force India. Daardoor is het niet ondenkbaar dat de Schot in 2011 voor de Formule 1-ploeg zal gaan rijden.

"Ik heb afgelopen seizoen geen wanklank vanuit Force India gehoord over de prestaties van Paul," liet zijn manager, Anthony Hamilton, aan de Britse BBC weten. "Hij maakt zeker kans op het tweede stoeltje."

Er gaan inmiddels hardnekkige geruchten dat Adrian Sutil vrijwel zeker is van een stoeltje bij Force India. Het tweede stoeltje wordt ingevuld door Di Resta, die wellicht de concurrentie aan moet gaan met Nico Hülkenberg. Dit geldt overigens alleen als Vitantonio Liuzzi, die een onzekere toekomst bij de Indiase renstal heeft, moet vertrekken.

Hamilton rekent in elk geval op positief nieuws. "Het team houdt van hem, hij is een kampioen en een leider. We zijn goed gemutst en luisteren graag naar het verhaal van Force India."