Engelaar: "Ik voel me genaaid"

Sjors (Sj0rSz)

Orlando Engelaar was verbijsterd dat hij zaterdagavond een tweede gele kaart ontving van arbiter Bas Nijhuis. De middenvelder van PSV werd door de scheidsrechter in het duel met De Graafschap (0-0) van het veld gestuurd.

Engelaar kreeg in de 35e minuut zijn tweede gele kaart voor herhalende klachten op de arbitrage. "Dit is ongelooflijk. Het enige wat ik vroeg was wat hij aan het doen was", zei Engelaar tegen Eredivisie Live.

"Ik heb geen scheldwoorden gebruikt en verder helemaal niets gezegd. En daar geeft hij mij dan geel voor." Volgens Nijhuis zou Engelaar continu aan het zeuren zijn geweest. "Dat is een keiharde leugen. Daarvoor heb ik nog een keer iets gezegd, omdat hij niet floot na een overtreding op Atiba Hutchinson."

"Je mag best wel eens iets zeggen als een scheidsrechter een overduidelijke fout maakt. Ik heb geen slechte woorden gebruikt. Natuurlijk ben ik boos. Ik voel me genaaid", besluit Engelaar. De Graafschap beëindigde het duel ook met tien man, aangezien Yuri Rosé eveneens vroegtijdig kon gaan douchen.