Oud-wielrenner Pereiro aan de slag als voetballer

Olga Kroeders

Oscar Pereiro Sio heeft een opvallende carrièreswitch gemaakt. De oud-wielrenner, die in 2006 nog de Tour de France won, gaat aan de slag als voetballer bij het Spaanse Coruxo. De 33-jarige Spanjaard heeft gisteren een contract getekend bij de club uit de derde divisie.

Volgens Pereiro, die eerder dit jaar zijn wielerloopbaan beëindigde, gaat een oude wens van hem in vervulling. "Spelen bij een voetbalclub is al van jongs af aan een van mijn dromen", reageert hij in de Spaanse krant AS. "Ik ben fit en enthousiast. Dit is een mooie uitdaging."

Pereiro hield eerder al eens zijn conditie op pijl bij Coruxo. Voorzitter Gustavo Falqué is blij met de komst van de ex-renner. "Hij kan een geweldig voorbeeld worden voor de jeugd."

Pereiro fietste afgelopen seizoen bij Astana. Hij kroonde zich in 2006 als winnaar van de Tour de France, nadat Floyd Landis betrapt werd op doping. Twee jaar later kwam hij in de Tour ernstig ten val. Sindsdien was hij opzoek naar zijn oude vorm, maar wist die niet meer te vinden.


Oud-wielrenner Pereiro aan de slag als voetballer (Foto: Novum)