Dossier Puttense moordzaak niet verder uitgebreid

Redactie

Het huidige strafdossier in de zaak tegen de verdachte in de Puttense moordzaak, wordt niet aangevuld met ontbrekende digitale processtukken. Ook worden niet alle documenten van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) aan het dossier toegevoegd. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem vrijdag bepaald.

Volgens de rechters blijkt uit eerdere mededelingen van justitie dat er helemaal geen digitaal dossier in de zaak voorhanden is. Er zijn volgens het hof wel digitale stukken, maar die zouden niet zodanig geordend zijn dat ze een leesbaar geheel opleveren. Ook worden niet alle gevraagde NFI-stukken aan het huidige strafdossier toegevoegd. Er wordt wel een door justitie geschoonde cd met NFI-documenten aan het dossier toegevoegd.

Ruud van Boom, advocaat van Ronald P., had de rechters om voeging van onder meer NFI-stukken gevraagd. Hij stelt dat de ontbrekende stukken mogelijk bewijs kunnen bevatten voor de onschuld van zijn cliënt. Onder de documenten bevindt zich materiaal van personen die in verband met de zaak ooit als verdachten in beeld zijn geweest. P. wordt verdacht van de moord op stewardess Christel Ambrosius in 1994.

Het verzoek van de raadsman om oude processtukken aan het dossier toe te voegen, werd door het hof opnieuw afgewezen. Het hof meent dat het om stukken gaat die normaliter niet in een strafdossier zitten en daarom niet van belang zijn voor de zaak. In januari wordt de inhoudelijke behandeling van de zaak voortgezet. Dan wordt onder meer een DNA-deskundige van het NFI als getuige gehoord.