Blatter: "Antarctica te ver weg voor een WK"

Niels (DerMeister)

Sepp Blatter pareert de kritiek die hij na de toewijzing van de WK's aan Rusland en Qatar te verduren kreeg. De FIFA werd verdacht en beschuldigd van corruptie.

Vooral het Engelse kamp spuwde gal over de toewijzing van het WK 2018 aan Rusland, terwijl het prima bid van het eigen land terzijde werd geschoven. Blatter is niet onder de indruk van de criticasters.

"We hebben vanuit de media een aantal forse klappen gehad en dat heeft ons imago geen goed gedaan", aldus Blatter tegen TZ. "Maar we hebben er alles aan gedaan om dat beeld te veranderen. Daarbij is eveneens een taak voor de media weggelegd, ik verwacht dat zij de realiteit onder ogen gaan zien."

Met de toewijzing van Qatar poogde de wereldvoetbalbond een signaal af te geven. De FIFA wil 'nieuwe' regio's een kans bieden. "Antarctica is te ver weg om een WK te organiseren. We moeten denken aan de plaatsen waar het WK nog nooit is geweest. Azië is voetbalgek, maar kan veel meer aan bod komen. Waarom niet in landen als India en China? Dat zijn nieuwe markten."