Sportschool ontruimd wegens brand

Redactie

In een voormalig schoolgebouw middenin een woonwijk in het Limburgse Beek is donderdagavond brand uitgebroken. In hetzelfde pand zit een sportschool, die is ontruimd. Vanwege de rookontwikkeling kregen omwonenden het advies de ramen en deuren gesloten te houden, meldt een woordvoerder van de hulpdiensten.

Het vuur woedt in een U-vormig gebouw aan de Labouréstraat. Het voormalige schoolgebouw zit in een poot van de U, de sportschool in de andere poot. De brandweer probeert te voorkomen dat de brand overslaat naar de rest van het gebouw.

Ondanks dat het brandende gebouw middenin een woonwijk staat, is er vooralsnog geen aanleiding omliggende woningen te ontruimen, zegt de woordvoerder. Hoeveel mensen de sportschool hebben moeten verlaten, is onbekend.

Bij de brand is niemand gewond geraakt. Vooralsnog zijn geen gevaarlijke hoeveelheden schadelijke stoffen vrijgekomen. De brandweer heeft het vuur volgens de woordvoerder inmiddels goed onder controle, maar is de brand nog niet meester. "Dat kan nog wel uren duren."