Apeldoorn hoeft geen hufterfilmpjes meer op site

Redactie

Het uploaden van foto's en filmpjes van jonge vandalen op de site hufterhunt.nl is niet meer mogelijk. De afgelopen dagen heeft de mogelijkheid tot uploaden geleid tot een aantal 'smakeloze reacties' op de site, meldt de gemeente Apeldoorn donderdag.

De website is een initiatief van de gemeente Apeldoorn. Die wilde in aanloop naar nieuwjaar een klopjacht openen op vandalen. Vooral jongeren werd gevraagd mee te helpen de 'hufters' op te pakken, bijvoorbeeld door vandalen te filmen of te fotograferen en deze beelden te uploaden via de site.

De site is donderdag in opdracht van de gemeente echter aangepast, vanwege de 'smakeloze reacties'. Wat die reacties inhielden, wil een woordvoerder van de gemeente niet vertellen. "We gaven mensen de gelegenheid om huftergedrag aan de kaak te stellen, maar we moesten constateren dat mensen het leuk bleken te vinden te laten zien wat ze zoal kunnen uitspoken, op een buitengewoon smakeloze manier. Het doel van schadepreventie is hiermee dus duidelijk niet gediend."

Bezoekers wordt nu geadviseerd zich met hun informatie te melden bij de politie. De campagne hufterhunt, waarvoor een speciaal team de komende dagen onder meer middelbare scholen en het uitgaanscentrum bezoekt, wordt verder wel voortgezet.