Van Bommel ontspannen over aflopend contract

Olga Kroeders

Mark van Bommel heeft geen haast met de contractbesprekingen over zijn komende zomer aflopende verbintenis bij Bayern München. "Ik heb geen deadline", zegt de 33-jarige aanvoerder donderdag tegen het Duitse persbureau DPA.

"We gaan eerst praten met Bayern", vervolgt Van Bommel daags na de 3-0 overwinning op FC Basel voor de Champions League. "Als de club mij een nieuw contract aanbiedt, dan denken we daar over na. En als ze dat niet doen, dan kijken we rustig verder."

De verdedigende middenvelder begon gisteren voor de tweede maal na zijn blessure in de basiself. Van Bommel stond in november langs de kant met een slepende knieblessure. Voor zijn kwetsuur maakte hij alle wedstrijden van de Duitsers vanaf het beginsignaal mee en was een basisplaats min of meer gegarandeerd.

Van Bommel staat sinds de zomer van 2006 onder contract bij Bayern, dat hem destijds overnam van FC Barcelona. Tot dusver kwam hij tot 191 competitiewedstrijden. Van Bommel speelde eerder zes seizoenen voor PSV en zeven voor Fortuna Sittard.