Kuipers: "Sven is nog steeds de kopman"

Peterselieman

Sven Kramer mag dan dit schaatsseizoen afwezig zijn, volgens Simon Kuipers is de Fries nog steeds de kopman van de TVM-ploeg. De sprinter/middellange afstandsrijder stelt dit in een interview met NUsport.

"Ook al is hij sportief uitgeschakeld, hij is nog steeds lid van dit team en nog steeds erg betrokken. Ik spreek hem bijna elke dag," zei Kuipers die vindt dat Kramer duidelijk de kopman is. "Ik heb bij verschillende grote schaatsers in een team gezeten, bij verschillende kopmannen, bij verschillende mensen die ook vooral dachten dat ze kopman waren. Maar een kopman wint niet alleen op het ijs, die regelt ook veel daarbuiten. Nou, Sven is een absolute kopman."

Kuipers kwam dit seizoen over van de Control-ploeg waarmee hij nog steeds goed contact heeft. Hij denkt dat een rijder uit die ploeg Mark Tuitert sportman van het jaar wordt en niet Kramer of Wesley Sneijder. "Het gaat om het filmpje, he? Om het verhaal, de emoties. Dus het zal wel Mark worden. Zijn onverwachte olympische goud spreekt tot de verbeelding."