Van Gaal: "Dit geeft vertrouwen"

Olga Kroeders

Louis van Gaal kijkt met genoegen terug op de poulefase van de Champions League. Bayern München won daarin vijf van de zes duels.

Gisteren sloten de Duitsers de eerste ronde af met een overtuigende 3-0 zege op FC Basel. Het elftal van Van Gaal verloor in de groepsfase maar één wedstrijd, tegen AS Roma. "Niet veel ploegen zijn erin geslaagd vijf van hun groepswedstrijden te winnen. We scoorden drie keer, dus ik ben tevreden. De zege geeft ons ook zelfvertrouwen voor de komende wedstrijden", aldus Van Gaal in De Telegraaf.

Bayern is één van de vier clubs die vijf van de zes poulewedstrijden omzette in winst. Ook Chelsea, Real Madrid en Shakhtar Donetsk eindigden met die cijfers op de eerste plaats in hun groep. Real Madrid, Barcelona en Manchester United zijn de enige clubs die in de eerste ronde geen enkele wedstrijd verloren.

Volgende week vrijdag vindt de loting voor de achtste finales plaats. Bayern zal worden gekoppeld aan één van de nummers twee, namelijk Inter, Lyon, Valencia, FC Kopenhagen, Marseille, AC Milan of Arsenal. Aanstaande zaterdag krijgt Van Gaal in de Bundesliga bezoek van St. Pauli.