MotoGP wil sport globaler maken

Peterselieman

MotoGP-baas Carmelo Ezpeleta heeft aangegeven dat de sport globaler moet worden. Om dit te bereiken zullen nieuwe circuits worden aangedaan. Zo lopen er nu onderhandelingen met onder meer Singapore, India, Abu Dhabi en het nieuwe Formule 1-circuit in Texas.

Momenteel worden twaalf van de achttien races in Europa gehouden, waarvan vier in Spanje. Aragon is na het afhaken van Hongarije als laatste aan dit kwartet toegevoegd. Ezpeleta wil nu dit aandeel van het Iberisch schiereiland terugbrengen. De vijfde race in dat gebied vindt plaats in Portugal.

"We gaan naar nieuwe landen, maar we moeten onze Europese roots ook behouden," zei Ezpeleta tegen Motosprint. "We moeten niet willen dat er te lang vijf races op het Iberisch schiereiland zijn; vijf races in Spanje en Portugal is te veel."

"Alle landen waarmee we spreken liggen buiten Europa. Singapore ontwerpt een nieuwe baan, terwijl India er al een bouwt en Abu Dhabi geïnteresseerd is. Daarnaast zijn we in contact met de Amerikaanse promotor die van plan is om een circuit in Texas te bouwen. Daar wordt ook een Formule 1-race gehouden."