Fernandes: "Naam Team Lotus blijft"

Peterselieman

De eigenaar van de Formule 1-renstal 1Malaysia F1 Team Tony Fernandes blijft er bij dat zijn team volgend jaar onder de naam Team Lotus in de F1 actief zal zijn. Ook zullen de zwarte en gouden kleuren gehandhaafd blijven, zo schreef hij vandaag op twitter.

Eerder vandaag werd bekend dat Renault F1 door de samenwerking met de Lotus Groep vanaf 2011 door het leven zal gaan als Lotus Renault GP. Ook werd er bij het persbericht een foto meegestuurd waarin de Renault-bolide in de kleuren zwart en goud gehuld was.

Omdat Lotus Groep via Proton een twist met Fernandes over het gebruik van de naam Lotus heeft kan het zijn dat er volgend jaar twee teams met de naam Lotus in de Formule 1 rondrijden en beide renstallen gebruikmaken van Renault-motoren.

Of het ook zover zal komen is nog maar de vraag. Beide kampen waren eerder dit jaar in onderhandeling over het gebruik van de naam Lotus, maar de gesprekken lijken te zijn mislukt. Uit de tweet van Fernandes kan worden opgemaakt dat beide partijen elkaar deze winter in de rechtbank zullen gaan ontmoeten. Deze moet nog voor de start van het seizoen 2011 een oordeel vellen in de kwestie.

"Dany Bahar (de baas van Lotus Groep, red.) heeft ons een gunst gedaan," schreef Fernandes. "Voelde me nooit beter over onze toekomst en Team Lotus. Het lijkt er op dat ze ons idee van zwart en goud willen kapen."