Van Wijk niet aan de slag in Togo

Niels (DerMeister)

Dennis van Wijk ziet af van een avontuur als trainer van AS Togo Port. Dat zegt hij in de Belgische media. Van Wijk, oud-coach van onder meer Willem II en Roeselare, leek een avontuur in Togo boven een nieuwe baan in België te verkiezen.

"Alles was in orde. Ik moest alleen nog maar mijn krabbel zetten. Maar uiteindelijk werd niet aan alle voorwaarden voldaan. Samen met familiale motieven heeft dat ervoor gezorgd dat ik niet zal tekenen", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

De 47-jarige trainer heeft een baan in het buitenland echter nog niet uit zijn hoofd gezet. "Ik ben al bezig met andere buitenlandse clubs." Van Wijk kreeg in juli van dit jaar geen nieuw contract bij Roeselare, waar hij sinds oktober 2008 hoofdtrainer was. Daarvoor was de Nederlander kort werkzaam bij KV Oostende en Sint-Truiden.

Van Wijk was van 1 juli 2006 tot begin november 2007 coach van Willem II. Hij vertrok vanwege teleurstellende resultaten van de Brabantse club. In zijn carrière als speler droeg Van Wijk het shirt van onder meer Ajax, Norwich City en Club Brugge.