Argentijnse belangstelling voor Cvitanich

Peterselieman

Dario Cvitanich keert mogelijk in de winterstop toch niet terug bij Ajax. De spits gaf aan niet langer bij het Mexicaanse Pachuca blijven en kan nu rekenen op belangstelling van clubs uit zijn vaderland Argentinië.

Marco van Basten haalde Cvitanich twee jaar geleden naar Ajax. Hij wist nooit te overtuigen waarna de Amsterdammers hem verhuurden aan Pachuca. Na de verhuurperiode wilde de Mexicaanse club Cvitanich definitief overnemen. De clubs kwamen tot een akkoord, maar de speler wilde zelf niet.

Cvitanich staat tot de zomer van 2013 onder contract bij Ajax. Volgens zijn zaakwaarnemer, Steinar Dietz, is er voldoende belangstelling. "River Plate, Boca Juniors en Racing Club willen hem huren, met een optie tot koop", zegt Dietz in De Telegraaf. "Maar de kans bestaat ook nog steeds dat hij in januari gewoon terugkeert in Amsterdam."

Volgens Andres Fassi, technisch directeur van Pachuca, wil Cvitanich terugkeren naar zijn vaderland. "We hebben onze best gedaan, maar vanwege zijn privésituatie denkt hij over een terugkeer naar Argentinië."