Sturmwind komt naar Dreamcast

Vis1980

Er komt weer een nieuw spel naar de Dreamcast. Sega bracht de oude console in 1999 uit, maar kondigde in 2001 aan te stoppen met support voor de Dreamcast. Sindsdien zijn er toch nog meer dan honderd games uitgekomen voor Sega's laatste wapenfeit op hardwaregebied. Sommige van die games zijn zelfs uitgegeven door Sega.

Sturmwind is een shooter van Duitse bodem, gemaakt door Redspotgames. Het spel bevat zestien levels, drie moeilijkheidsgraden en meer dan twintig grote levelbazen. De actie in Sturmwind schakelt van 2D naar 3D en weer terug. Redspotgames is een onafhankelijke ontwikkelaar van Dreamcast-games. Eerder bracht het bedrijf al Last Hope, Radium, Dalforce, Wind and Water: Puzzlebattle en Rush Rush Rally Racing uit voor Sega's oude console.

De Dreamcast was de eerste console met ingebouwde modem. Top-games als Virtua Fighter 3TB, Sonic Adventure, Chu Chu Rocket, Soul Calibur en Shenmue gaven glans aan deze fijne oude console. Toen de productie van de Dreamcast werd stopgezet in 2001 waren er nog een hoop games in ontwikkeling. Jammer, want daardoor werden games als Propeller Arena, Half-Life en System Shock 2 nooit officieel uitgebracht op de Dreamcast.

Sturmwind komt uit in de lente van 2011 en zal 46 Dollar gaan kosten