Vettel coureur van het jaar

Peterselieman

Sebastian Vettel is uitgeroepen tot coureur van het jaar 2010. De 23-jarige Duitser werd dit jaar kampioen in de Formule 1 door de slotrace in Abu Dhabi te winnen en zo Fernando Alonso en Mark Webber in het klassement te achterhalen. Hij kreeg uit handen van David Coulthard de Autosport Award.

"Ik heb een heel vermoeiende, maar opwindende maand achter de rug," zei Vettel die na het behalen van de titel overal op moest komen draven voor huldigingen en interviews. "Ik ben dus nog volop bezig," zei de Red Bull-rijder die door de lezers van het blad Autosport gekozen werd.

De trofee voor rookie van het jaar was voor Kamui Kobayashi die in de tweede helft van het Formule 1-jaar in de Sauber zeer fraaie dingen liet zien en 32 punten bijeen sprokkelde. Rubens Barrichello kreeg een Gregor Grant Award voor zijn jarenlange prestaties in de Formule 1, terwijl Jackie Stewart er een op mocht halen voor zijn prestaties in de motorsport in het geheel.

Bandenfabrikant Bridgestone ontving een John Bolster Award vanwege de veertien jaren die ze tot aan 2010 onafgebroken in de Formule 1 actief waren. Chip Ganassi kreeg eenzelfde award, omdat hij sinds 1996 vele successen geboekt heeft in de Amerikaanse autosport. McLaren kreeg een Pioneering and Innovation Award voor het bedenken en introduceren van de F-duct in de Formule 1 dit jaar. Het LG Moment of the Year tenslotte was de brandende Lotus die Heikki Kovalainen in Singapore op het rechte stuk zelf bluste.


Kovalainen blust zijn auto in Singapore