Been: "Het leek wel een degradatieduel"

Frank (franklop)

Na afloop van het duel tegen Willem II (1-1) was Feyenoord-trainer Mario Been allesbehalve tevreden. "Als je in de rust de instructies meegeeft dat je niet te veel vrije trappen weg moet geven en dit vervolgens wel gebeurt, gaat er iets niet goed," baalt de coach tegen Radio 1.

"We maken de 0-1 en krijgen daarna meerdere kansen om de score uit te breiden. Maar vervolgens krijg je een eigen goal tegen." Op de vraag of Feyenoord faalt als de ploeg verliest tegen een team dat tot dan toe nog maar drie punten had behaald, antwoordt Been bevestigend: "Ik vind dat je faalt als je niet wint. Ik vind dat we meer kwaliteit in de ploeg hebben dan Willem II, maar deze kwaliteiten zag ik niet op het veld."

"Dit is puur degradatievoetbal en dan moet je in sommige fases van de wedstrijd anders spelen," deed Been er nog een schepje bovenop. De oefenmeester zag Kamohelo Mokotjo afhaken. De eerste verwachting is dat de blessure meevalt. "Hij heeft een enkelblessure, dat is altijd even afwachten. De ernst kun je de eerste 24 uur nog niet bepalen," besloot de coach.