[WTCC] BMW trekt fabrieksteam terug

Peterselieman

BMW heeft bekendgemaakt dat het fabrieksteam voor het World Touring Car Championship-seizoen 2011 teruggetrokken wordt. Het Duitse merk stelt wel auto's aan klantenteams beschikbaar. Omdat SEAT de fabriekssteun vorig jaar al terugtrok is Chevrolet nu in het WTCC het enige fabrieksteam.

De terugtrekking van BMW komt niet als een verrassing. Het Duitse merk kondigde aan de autosportactiviteiten te herzien en zal zich nu gaan richten op het DTM. Ook zullen de fabrieksrijders van het WTCC Andy Priaulx en Augusto Farfus zich nu gaan richten op de ontwikkeling van de M3 GT2 waarmee BMW deel wil gaan nemen aan de Le Mans Series.

De laatste jaren van het WTCC verliepen voor BMW niet geheel naar wens, omdat SEAT dieselmotoren introduceerde en het hierdoor lastig was om met de benzinemotoren een goede balans te vinden. Chevrolet deed dit beter en pakte dit jaar de titel. BMW zal volgend jaar wel de 320 gaan leveren aan de klantenteams en deze auto uit gaan rusten met een nieuwe 1,6 liter turbomotor om zo te voldoen aan de nieuwe eisen van de FIA.