[DC] Frankrijk pakt voorsprong na gewonnen dubbelspel

Niels (DerMeister)

Arnaud Clément en Michael Llodra hebben in Belgrado tijdens de finale van de Davis Cup hun land Frankrijk op een 2-1 voorsprong gezet. In de spannende dubbelspelpartij tegen het Servische koppel Nenad Zimonjić en Viktor Troicki won het Franse duo, na 2-0 in sets achter te hebben gestaan, uiteindelijk in vijf sets; 6-3, 7-6, 4-6, 5-7 en 4-6.

Zimonjić, die vorige week met Daniel Nestor het dubbelspeltoernooi tijdens de ATP World Tour Finals won, en zijn landgenoot Troicki braken het Franse koppel halverwege de eerste set. De Serviërs behielden vervolgens telkens hun service en wonnen daardoor de eerste set met 6-3.

In de tweede set ging het lange tijd gelijk op en uiteindelijk moest een tiebreak beslissing brengen. Daarin trokken de Servische tennissers aan het langste eind en wonnen deze overtuigend met 7-3. Het Franse duo raakte echter niet in paniek en wist in de derde set, bij een stand van 2-3, de Serviërs te breken. Het Franse duo won vervolgens de eigen servicegames en won daardoor de set met 4-6.

Ook in de vierde set wist de Franse ploeg dankzij één break, bij een stand van 5-5, de set te pakken en er zodoende een vijfde en beslissende set uit te slepen. Daarin wist de Franse ploeg al snel een break te pakken en liep daardoor uit naar een voorsprong van 0-2. Ook deze break gaven Clément en Llodra niet meer uit handen en daardoor wist het Franse koppel de vijfde set en tevens de partij te winnen.

Morgen staan de laatste twee enkelspelen op het programma. Rond het middaguur neemt Novak Djokovic het op tegen Gaël Monfils. Mocht Monfils winnen, dan wint Frankrijk de Davis Cup. Verliest hij, dan spelen Janko Tipsarević en Gilles Simon de allesbeslissende vijfde wedstrijd.