Voorzitter Excelsior: "KNVB dwingt ons te spelen"

Sjors (Sj0rSz)

Het duel tussen Excelsior en NAC Breda, dat vanavond wordt gespeeld, gaat vooralsnog door. Dat heeft de Nederlandse voetbalbond (KNVB) bekendgemaakt na keuring van het veld.

Simon Kelder, directeur van Excelsior, noemt de keuze van de KNVB echter onverantwoord. "We worden gedwongen te spelen, maar de voetbalbond denkt hierbij niet aan de veiligheid van de supporters. Bovendien moeten we enorm veel werk verrichten om het veld in orde te maken. Ze willen de extreme situatie niet inzien."

Bovendien vreest Kelder voor het feit dat supporters niet naar Stadion Woudenstein zullen afreizen. "Deze weersomstandigheden zijn voor supporters natuurlijk erg onaantrekkelijk."

Vanmiddag lag er maar liefst 17 centimeter sneeuw op het veld van de Rotterdamse club. De reglementen van de KNVB schrijven echter voor dat een veld volledig groen moet zijn. Het duel kan overigens alsnog afgelast worden. Vlak voor aanvang van de wedstrijd neemt arbiter Jeroen Sanders een definitief besluit.

Mark van Rijswijk, commentator van Eredivisie Live, plaatste op Twitter een foto van het veld in Rotterdam. Daar voegde hij aan toe dat medewerkers van de club anderhalf uur bezig zijn geweest om één strafschopgebied een beetje sneeuwvrij te maken.