Eto'o maakt kans op vierde onderscheiding

Olga Kroeders

Samuel Eto'o is nog in de race om voor de vierde keer in zijn carrière uitgeroepen te worden tot Afrikaans Voetballer van het Jaar. De spits van Internazionale staat op een shortlist van vijf spelers die de Afrikaanse voetbalbond vandaag bekend heeft gemaakt.

De andere kandidaten zijn Didier Drogba, Salomon Kalou, Seydou Keita en Asamoah Gyan. Op 11 december wordt de lijst teruggebracht naar drie spelers, alvorens de winnaar op 20 december openbaar wordt gemaakt.

Eto'o is de voornaamste kandidaat omdat hij met zijn club Inter in 2010 grossierde in prijzen. Zo werd het landskampioenschap, de nationale beker en de Champions League gewonnen. Hij lijkt in Asamoah Gyan zijn belangrijkste concurrent te hebben. Gyan was een van de uitblinkers in het nationale elftal van Ghana dat op het WK in Zuid-Afrika tot de kwartfinales reikte.

Gyans landgenoot Abédi Pelé (5x) werd in het verleden het vaakst tot Afrikaans Voetballer van het Jaar verkozen. Daarna volgen Eto'o en George Weah met drie onderscheidingen en vervolgens onder meer de winnaar van vorig jaar, Drogba, met twee.