Voorzitter FA stapt op

Sjors (Sj0rSz)

De voorzitter van de Engelse voetbalbond (FA), Roger Burden, heeft gisteravond zijn functie per direct neergeled. De preses vertrouwt de wereldvoetbalbond (FIFA) niet meer, aangezien zij het WK van 2018 aan Rusland toekenden.

"Ik realiseer me dat een belangrijk deel van mijn rol het contact met de FIFA is, onze koepelorganisatie wereldwijd," aldus Burden. "Ik wil niets te maken hebben met mensen die ik niet kan vertrouwen en trek me daarom terug."

Burden werd in mei gekozen als voorzitter van de FA, maar gooit het bijltje er nu bij neer. Bovendien liet de preses weten dat een aantal leden van de FIFA hun stem hadden toegezegd aan Engeland. Later bleek echter dat zij niet op dat land hadden gestemd. Toch had hij lovende woorden voor de Russen: "Ik ben ervan overtuigd dat ze een fantastisch WK gaan organiseren en heb hen gefeliciteerd."

Toch is Burden van mening dat de procedure, omtrent de toewijzing van een WK, aangepast moet worden. "Anders heeft het voor Engeland helemaal geen zin nogmaals mee te dingen. Als je technisch gezien het beste bid hebt, de bezoeken van de inspecteurs fantastisch waren, ook het economisch rapport als beste uit de bus kwam en we donderdag, wat mensen ons verteld hebben, ook nog de beste presentatie hadden, dan is het moeilijk te verteren dat het allemaal voor niets was."