Mourinho trots op straf van UEFA

Peterselieman

Real Madrid-trainer José Mourinho maalt niet om de schorsing van twee wedstrijden die hij door de UEFA opgelegd heeft gekregen. De Portugees is er zelfs trots op. De coach liet in het Champions League-duel met Ajax Xabi Alonso en Sergio Ramos hun tweede gele kaart halen, zodat ze het duel met Auxerre zouden missen, maar daarna zonder kaarten naar de tweede ronde zouden gaan.

"Ik zie deze straf als een verdienste. Ik verander niet. Mijn oma stierf lang geleden, maar ik herinner mij wat ze mij vertelde: Als ze jaloers op je zijn, moet je blij zijn. En dat is wat er aan de hand is," zei Mourinho. "Ik ben blij dat er een speciale regel is voor José Mourinho en eentje voor de andere coaches. Het is een historische straf voor mij. In de geest van wat mijn oma zei; het is een onderscheiding en geen straf."

"Ik kan mijn gebiedje niet verlaten, anderen wel. Ik mag de bal niet oppakken, anderen wel. Ik mag niet praten met de vierde official, anderen wel. Het is daarom een verdienste," zei een trotse Portugees.