Drogba: "Ik ben aan de beterende hand"

Niels (DerMeister)

Het zit Chelsea de laatste weken niet mee. Getergd door blessures lopen The Blues veel punten mis. Ook bij Didier Drogba wil het niet vlotten.

De Ivoriaanse spits heeft al vijf wedstrijden op rij het net niet gevonden. Drogba is uit vorm en daar heeft hij een goede reden voor. Hij kampt nog met de naweeën van het malaria-virus. Deze liep hij op toen hij een bezoek bracht aan Afrika.

"Ik ben aan de beterende hand", zei Drogba op de clubwebsite van Chelsea. "Een aantal weken terug was ik in slechte conditie en had ik gewicht verloren. Dat het even niet loopt is dus niet raar. Malaria is geen griepje waar je na een weekje van hersteld bent."

Drogba is op de weg terug. "Nu ben ik weer in staat om sprints te trekken en kansen te creëren. Ik ben nog een aantal weken verwijderd van waar ik wil zijn. Ik maak me zeker geen zorgen. Normaal gesproken duurt het herstel van malaria wel een maand of twee."

De koppositie is inmiddels al verspeeld. "Het seizoen is nog lang en ik weet zeker dat andere ploegen nog punten laten liggen. Maar het is nooit goed om punten te laten liggen. Je geeft concurrentie weer hoop en vertrouwen."