De Boer: "WK 2022 mogelijk in januari spelen"

Niels (DerMeister)

Ronald de Boer stond als een van de weinige Nederlanders met zijn handen in de lucht in Zürich. Hij hoopte samen met Qatar op het WK van 2022.

"Ja, ik heb hard gewerkt voor dat bid, omdat ik iets met dat land heb", zegt De Boer tegenover het Algemeen Dagblad. Anderhalf jaar geleden werd hij benaderd door de overheid van Qatar om het bid te steunen. De oud Oranje-international twijfelde geen moment. "Omdat ik geloof in de mogelijkheden. En dat is geen flauwekul he, kom maar eens kijken."

Donderdag kreeg Qatar het WK 2022 toegewezen. Er wordt al uitgekeken naar de prachtige stadions die zijn beloofd, maar niet naar de hitte. "Tegen de hitte treffen we maatregelen. Er wordt gevoetbald in airconditioned stadions. Maar ik sluit niet uit dat het WK in januari wordt gespeeld. Dan is het zeer aangenaam."

Volgens De Boer was het HollandBelgium Bid kansloos. "Nederland heeft geen kans gehad. Ik ga dat er niet inwrijven. Maar Qatar verdient het. Er wonen aardige mensen die van voetbal houden en zich beloond voelen."