Söderling breekt met coach

Niels (DerMeister)

De samenwerking tussen Robin Söderling en zijn trainer Magnus Norman is voorbij. De Zweedse tennisser besloot niet langer verder te gaan met zijn coach, aangezien Norman zich meer op andere doelen wil richten. Söderling wil zo snel mogelijk zijn nieuwe trainer bekendmaken.

Norman en Söderling startten de samenwerking twee jaar geleden toen de Zweed op de 35e plaats van de wereldranglijst stond. Inmiddels is hij naar de vijfde plaats gestegen. De trainer en speler zien af van een verdere samenwerking, aangezien Norman zich meer op zijn privéleven en nieuwe projecten wil richten.

Söderling, reageerde via zijn site op de breuk: "Ik heb samen met Magnus de beste twee jaar van mijn spelersloopbaan tot nu toe meegemaakt. Het was leuk en spannend geweest als de samenwerking langer duurde, maar ik ben op een punt in mijn spelersloopbaan dat een trainer zich 100% met mij moet bemoeien. Ik denk dat dit de beste beslissing is en dat we goede vrienden blijven."

Norman, ooit tweede op de wereldranglijst, had een antwoord op de woorden van Söderling: "Ik kijk terug op een fantastische samenwerking van 26 maanden met Robin. Ik wil hem bedanken voor het vertrouwen die hij me gaf om hem te trainen en begeleiden in zijn loopbaan, een taak die ik geprobeerd heb op de best mogelijke manier uit te voeren."