Arnesen sluit terugkeer naar Nederland niet uit

Jeffrey (Puzzel.)

Frank Arnesen keert na dit seizoen mogelijk terug naar Nederland. De sportief directeur van Chelsea neemt dan afscheid van de club waar hij zes jaar werkte.

Arnesen is toe aan een nieuwe uitdaging. "Ik ben Roman Abramovich en Chelsea dankbaar voor het feit dat ik straks zes jaar aan de academie van club heb mogen werken", zegt de Deen in De Telegraaf. De nieuwe baan moet volgens de oud-Ajacied vooral interessant zijn. "Een terugkeer naar Nederland behoort tot de mogelijkheden."

De naam van Arnesen wordt al in verband gebracht met Ajax, maar of hij zelf interesse heeft in een functie, is niet bekend. Bij Chelsea, en daarvoor bij Tottenham Hotspur, heeft de ex-prof een groot netwerk opgebouwd. De 54-jarige Deen heeft bij Chelsea een belangrijke rol gehad in de ontwikkeling van Patrick van Aanholt en Jeffrey Bruma, die nu al deel uitmaken van het eerste elftal.

Frank Arnesen werd in 1975 samen met Soren Lerby gekocht door Ajax. De Deen speelde vervolgens zes seizoenen in Amsterdam, waarin hij drie landstitels mocht meevieren. Daarna speelde Arnesen ook voor Valencia, Anderlecht en PSV. Met de Eindhovenaren werd hij driemaal landskampioen en in 1988 werd de Europa Cup 1 veroverd.