Politie schiet op vluchtende automobilist

Redactie

De politie heeft vrijdagavond tot tweemaal toe geschoten op een vluchtende automobilist. De bestuurder probeerde tijdens zijn vlucht op agenten in te rijden, maar die konden op tijd wegspringen. Wel raakten tijdens een achtervolging twee mensen in een andere auto gewond bij een botsing.

De automobilist slaagde erin te ontkomen, maar zijn auto werd gevonden bij de Sorghvlietlaan. Na een tip van een getuige werd in een woning een man aangehouden. De politie onderzoekt nog of dat de gevluchte automobilist is.

De automobilist trok de aandacht omdat hij door het centrum van Veendam reed met gestolen nummerplaten. Toen agenten hem wilden controleren ging hij er met hoge snelheid vandoor.

Na een botsing op de Apollolaan reed de man direct door. Op de Kielsterachterweg probeerde de politie hem voor het eerst klem te rijden, maar dat lukte niet. De man reed op een agent in en reed, ondanks dat die het vuur opende, door. Op de Sorghvlietlaan probeerde de politie het nog eens, met hetzelfde resultaat.

De politie is nog op zoek naar getuigen. Op diverse plaatsen in Veendam wordt naar sporen gezocht.