Fàbregas: "Real Madrid is sterker dan voorheen"

Olga Kroeders

De voetbalwereld kijkt reikhalzend uit naar El Clásico. Real Madrid gaat maandag op bezoek bij aartsrivaal FC Barcelona.

Cesc Fàbregas zal de Spaanse topper vanuit Londen ongetwijfeld volgen. De middenvelder kwam in het verleden uit voor Barcelona. Deze zomer werd de Spaans international vaak gelinkt aan een terugkeer naar Catalonië. Ondanks zijn voorkeur voor Barça vindt hij Real op dit moment erg sterk. "Real is sterker dan in voorgaande jaren."

Fàbregas blikt tegenover El Mundo Deportivo vooruit op de titanenstrijd. "Ik verwacht een gelijk opgaande strijd. Het zijn twee clubs met een geweldige historie", aldus de aanvoerder van Arsenal die veel spelers van beide ploegen kent vanuit de Spaanse nationale ploeg. Fàbregas is bekend met de kwaliteiten van de Madrilenen.

"Real is in de counter levensgevaarlijk. Angel Di Mariá heeft mij dit seizoen in positieve zin verrast. En Ronaldo is natuurlijk een topspeler. Hij heeft enorm veel kwaliteiten", zei Fàbregas, die Ronaldo in het verleden bespeelde met Arsenal. "Toen hij nog bij Manchester United speelde, hadden wij het altijd lastig met hem."