De Kogel bij toeval in de spits beland

Frank (franklop)

Leon de Kogel mag steeds vaker minuten maken bij FC Utrecht. De aanvaller speelde drie jaar geleden nog in het amateurvoetbal. Bij SV Houten was De Kogel een centrale verdediger. "De trainer had op een gegeven moment geen spits, dus wilde hij mij daar proberen," zei hij in het Algemeen Dagblad.

"Ik reageerde lacherig. Ik spits? Hoewel ik net als veel anderen twijfelde dacht ik 'ach, laten we het maar gewoon proberen'. Ik had er als talent nooit bovenuit gestoken, voetbalde voor mijn plezier."

Met 25 treffers was het goed raak voor De Kogel, die prompt in de interesse stond van Ajax, FC Utrecht, Vitesse en RBC Roosendaal. Vooral zijn schot is goed. "Van jongs af aan vind ik het al leuk uit alle standen op doel te schieten. De garagedeur tegenover mijn ouderlijk huis zit niets voor niets vol deuken," aldus de lange spits.

Nerveus wordt hij niet van de minuten die hij van Ton du Chatinier krijgt. "Mij krijg je er niet zenuwachtig door," besloot hij. FC Utrecht speelt dit weekend tegen Heracles Almelo in het Polman Stadion.