Horner: "Webber heeft het goed gedaan"

Peterselieman

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft zijn steun uitgesproken aan Mark Webber. De Australiër leek dit jaar in de laatste Formule 1-race in Abu Dhabi de grootste tegenstrever van Fernando Alonso te zijn, maar bleef berooid achter nadat teamgenoot Sebastian Vettel de titel opeiste.

Webber was na het seizoen teleurgesteld en wilde wat tijd voor zichzelf. Toch mag de Australiër trots zijn, want hij won dit seizoen vier races en reed een constant seizoen. Horner denkt dat Webber ook volgend jaar weer mee kan gaan doen om de titel. "Absoluut. Ik zie geen reden waarom niet."

"Hij rijdt buitengewoon goed. Dit jaar heeft hij in een extreem zwaar seizoen goed gepresteerd en ik denk dat hij volgend jaar gebruik gaat maken van de lessen die hij in 2010 geleerd heeft," zei Horner tegen Autosport. "Hij heeft wat tijd nodig om het seizoen te overdenken en wanneer hij objectief naar het seizoen kijkt dan kan hij trots zijn op wat hij dit seizoen bereikt heeft. Hij heeft vier races gewonnen, waaronder de kroonjuweel in Monaco waar hij veruit de beste was en hij deed in het kampioenschap mee tot in de laatste race."

Horner verwacht dat Webber uitgerust en fris terugkeert voor het seizoen 2011. "Vele van de vijf titelkandidaten kunnen terugkijken op een seizoen met alsen en maren en allemaal hebben ze aan de leiding in het kampioenschap gestaan. Mark heeft deze zomer enkele maanden het kampioenschap geleid en zal teleurgesteld zijn dat hij zijn ultieme doel niet bereikt heeft, maar hij heeft het gewoon erg goed gedaan. Hij zal zijn batterijen weer opladen voor 2011 en weer zeer competitief zijn."