[EK] Estafetteploeg als snelste naar finale EK

Peterselieman

De Nederlandse estafettevrouwen hebben zich op het EK kortebaan in Eindhoven met overmacht geplaatst voor de finale op de 4x50 meter vrije slag. Inge Dekker, Saskia de Jonge, Ilse Kraaijeveld en Marleen Veldhuis zwommen een tijd van 1.36,76 minuten. Nummer twee Duitsland was bijna drie seconden langzamer. De finale wordt vrijdagavond gezwommen.

Hinkelien Schreuder stelde op de 100 meter wisselslag een plaats in de halve finale veilig. Met een tijd van 1.00,76 minuten moest ze slechts twee zwemsters voor zich dulden. Eerder op de ochtend had Schreuder zich ook op de 50 meter vlinderslag al bij de laatste zestien gevoegd. Lieke Verouden werd dertiende op de 100 meter wissel en plaatste zich daarmee ook voor de halve finale.

Bij de mannen bereikten Joost Reijns en Stefan de Die de volgende ronde op de 100 meter vrije slag, al lijken hun medaillekansen gering. Reijns werd in 48,31 seconden achtste, De Die (48,79) zette de veertiende tijd neer. De Rus Daniil Izotov mocht zich in 46,49 seconden de snelste van het deelnemersveld noemen.